Parkeringar!

Inlämnad av:

Emmie Barklund, 2017-12-15 00:09

Slutdatum:

2018-03-15

Jag tycker att era ”nya” handikapparkeringarna blev jättebra, breda rutor och bra underlag. Men. Hur ska man komma dit? 

Jag har en handikappbil, där golvet är sänkt för att min rullstol ska kunna komma in i bilen. Det gör att min bil ”krasas” oerhört i underredet när bilen passerar fartgupp. Ändå kör jag i ca 4 km/h över guppen. Om man åker fortare så gör det ont i min stelopererade rygg, och åker man saktare så fastnar bilen i fartguppet. 

Det komiska är att min bil är min frihet. Att jag ska kunna åka dit jag vill och bli lite mer fri. Men jag får nu avstå, för att jag är för rädd om bilen - min frihet. Jag tycker det rimmar illa. Alla ska väl kunna gå till läkaren?

Så vad vill jag då? Jag inser att fartguppen är där av en anledning, men mitt förslag är att fila ner fartguppen lite, eller anpassa dem mer för låga bilar. Ett alternativ är kanske att ha blomlådor eller mobila fartkameror? (Gör inga Acti-bump bara. Ytan är inte jämn så det gör också ont i ryggen.)

http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/undviker-fartguppen-annars-skadas-bilen

Svar från landstinget

Hej Emmie!

Kul att höra att du gillar de nya parkeringsplatserna, men det är förstås inte bra att vägbulorna på väg dit skrapar din bil. Det problemet borde ha gått att undvika tycker jag. Regionen är mån om att samverka med olika intressegrupper, inte minst handikapprörelsen, och möjligen kan vi bli ännu bättre på detta när det gäller om- och nybyggnationer. Vi kommer att titta vidare på om det finns några möjligheter att åtgärda det här problemet.

De vägbulor som finns nu har utformats enligt Trafikverkets framtagna standard. Eftersom området är det huvudsakliga parkeringsstråket för besökare till Västmanlands Sjukhus Västerås, och numera korsas av ett centralt gångstråk, måste förvaltningen ta till de verktyg som finns för att förebygga risken för personskador. I detta fall togs beslutet att använda vägbulor eftersom de utgör ett effektivt redskap som, i kombination med skyltning, får bilisten att tänka efter och se upp.

Produkten Actibump var och är inte ett alternativ för Västerås sjukhus. Blomlådor är heller inte något alternativ vid en så trafikerad punkt.

Jag beklagar igen att vägbulorna är ett problem för dig, men vi ska som sagt undersöka om vi kan hitta någon lösning som gör det möjligt för dig och andra med låga fordon att åka säkert där, utan att vi gör avkall på den ökade säkerhet som vägbulorna trots allt ger.

För Demokratiberedningen
Vänlig hälsning


Denise Norström
Demokratiberedningens ordförande

Inlämnad av Christina Ersson den 2018-04-13 09:33


Underskrifter

Det här förslaget är avslutat.

Ingen har skrivit under detta förslag.

Diskussioner

låst tråd

Forum Administratör

Medlem sedan: 2012-03-08 15:23

Inlagt: 2017-12-18 12:43

Forum tråd för förslag Parkeringar! inlämnat av Emmie Barklund.

Underskrifter

0

underskrifter

Populäraste förslagen

Rehabilitering på folkhögskola

216 underskrifter

1425 kronor mer till sjuksköterskorna!

163 underskrifter

Inrätta direktbussen Skinnskatteberg-Västerås som permanent linje!

130 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Senaste förslagen

Diskriminering av äldre

1 underskrifter

Växel vid utgående samtal

1 underskrifter

Tåganslutning Hökåsen

10 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Portal levererad av