Integrera demokratikanalen i sociala medier - demokrati där folk finns!

Inlämnad av:

David Gustafsson, 2012-05-02 20:19

Slutdatum:

2012-10-29

 

Hej,

Jag såg nyhetsinslaget om demokratikanalen på TV4 och måste säga att detta är ett fantastiskt initiativ. Det är riktigt roligt att Västmanland ligger i framkant för att mordernisera samhälle-politik med hjälp av moderna kommunikationshjälpmedel.

Integrera demokratikanalen i sociala medier

Jag tror demokratikanalen skulle kunna nå ut till många fler genom att ytterligare utnyttja IT-verktyg och utnyttja sociala medier. Många har idag som vana att besöka sociala medier flera gånger per dag för att insamla sin information och det är mer sällan man gör avsteg för att till exempel titta på ltv.se. Demokratikanalen behöver vara där folk finns! Ett första steg skulle kunna vara att integrera använderkonton med facebook/google/andra plattformar. Detta kan möjliggöra att:

  • Enkelt dela/sprida förslag via sociala medier så att fler får kännedom.
  • Fler engagerar sig om förslag finns tillgängliga direkt på facebook och går att rösta på utan att logga in via landstingets hemsida.

Demokratikanalen på sociala medier skulle också kunna utnyttja socialamediers olika funktioner som att genomföra t.ex. omröstningar och diskussioner.

Svar från landstinget

Svar kommer inom kort.

Inlämnad av Bengt Jansson den 2012-10-31 16:05

Hej David!

Tack för Ditt förslag.

David Gustafsson vill ytterligare utveckla samspelet mellan demokratikanalen.ltv.se och sociala medier. Redan idag finns möjlighet att dela Demokratikanalen på Twitter och Facebook och vi uppmuntrar aktivt den som vill bilda opinion kring sitt förslag att göra det i sociala medier.

Under våren beslutar landstingsfullmäktige om riktlinjer för sociala medier. Om dessa antas blir det möjligt att till exempel ha en Facebooksida för demokratikanalen. Inloggning via sociala medier är en annan fråga som kan övervägas. Först vill vi dock ha några månaders prövotid för rutiner och kommunikation kring den nystartade demokratikanalen.

Många människor har idag sitt sociala kontaktnät i sociala medier, där förs diskussioner och debatter. När det gäller att fatta beslut som rör alla medborgare och våra gemensamma resurser har vi ett beprövat demokratiskt system med valda representanter som fattar formella beslut enligt lagstiftningen.
I bästa fall kan demokratikanalen.ltv.se bli en bro där förslag och diskussion i sociala medier finner en väg till oss beslutsfattare och ger ett breddat underlag för våra beslut.

Denise Norström (S)

Landstingsråd
Landstinget Västmanland

Inlämnad av Bengt Jansson den 2012-11-01 12:48


Underskrifter

Det här förslaget är avslutat.

7 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Diskussioner

låst tråd

Forum Administratör

Medlem sedan: 2012-03-08 15:23

Inlagt: 2012-05-03 09:04

Forum tråd för förslag Integrera demokratikanalen i sociala medier - demokrati där folk finns! inlämnat av David Gustafsson.

Underskrifter

7

underskrifter

Visa alla underskrifter

Populäraste förslagen

Rehabilitering på folkhögskola

216 underskrifter

1425 kronor mer till sjuksköterskorna!

163 underskrifter

Inrätta direktbussen Skinnskatteberg-Västerås som permanent linje!

130 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Senaste förslagen

Diskriminering av äldre

1 underskrifter

Växel vid utgående samtal

1 underskrifter

Tåganslutning Hökåsen

10 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Portal levererad av