Ny lag till alla medborgare

Inlämnad av:

Pertti Parviainen, 2012-11-17 14:43

Slutdatum:

2013-02-15

Vad jag vet så blöder sjukvården idag. Finns inga resurser, anställda jobbar ihjäl sig, knappt nån som vill gå sjukvårdsutbildning osv.

Kan fortsätta skriva listan lång men det tänker jag inte.

En gång i tiden så tog läkaren emot ganska snabbt in för granskning vad det var för fel hos patienten. Från väntrummet direkt in till doktorn utan byråkrati eller massa mellan händer. Inte för att det alltid var bättre förr men mottagningen var "10ggr" mer effektiv.

Det fanns inga datorer eller andra högteknologiska hjälpmedel som nu men doktorn kunde t.o.m komma hem till dig om du var sjuk!

Idag finns det ca: 150 000 arbetslösa ungdommar + en hel del som är arbetslösa som inte är ungdommar och som har svårt att komma in i arbestmarknaden i Sverige.

Placera arbetslösa i sjukvården. Låt dom bära papper, städa rent runtom, koppla datorn rätt, hänga upp gardiner, skruva fast borden, fylla på med material, kratta löv utomhus, servera gamla o sjuka + mycket mer.

En s.k samällstjänst för alla som är arbetslösa eller som vill få vården till det bättre tex. pensionärer. Ge en snabb utbilning till dessa vad som måste följas inom vården.

Vi människor behöver lära ta hand om varandra för en dag är man själv en "kund" inom sjukvården och då kan det vara försent.

Öppna dörrarna för alla som kan,vill eller ska hjälpa till. Ta bort byråkratin och jämför det hela med det som hände under krigstiden i England då en vårdare som sjuksyster utan skolexamen kunde bli väldigt effektiv .

//"Thessler"

 

 

 

Svar från landstinget

Hej Pertti

Tack för ditt förslag! Visst kan det tyckas att det är mycket byråkrati och krångel kring anställning i landstinget, men det är viktigt att komma ihåg att det ytterst handlar om patienternas säkerhet.

Under de kommande åren kommer en generationsväxling som innebär att behovet av nya medarbetare ökar. Som du är inne på har det skett en enorm medicinsk och teknisk utveckling under framförallt de senaste 50 åren. Det gör att vården har blivit mer avancerad och kräver god kunskap bland dem som ska ge vård. I Landstinget Västmanland arbetar idag runt 6 000 personer inom cirka 70 olika yrken, och av dem har drygt 60 procent en högskoleutbildning om minst tre år.

För att underlätta framtida rekrytering har vi infört introduktionsanställningar som också har inslag av utbildning. De syftar till att underlätta för den som fullföljt en vård- och omsorgsutbildning men saknar yrkeserfarenhet.

Olika insatser görs också för att minska ungdomsarbetslösheten. Landstinget Västmanland har ökat antalet platser för feriearbete ordentligt och erbjuder varje sommar cirka 50 platser. Genom feriejobb får ungdomarna möjlighet att lära sig om landstingets olika verksamheter vilket vi hoppas gör dem intresserade av arbete inom landstinget.

Självklart finns det alltid mer att göra för att utveckla vården till att bli ännu bättre. Därför arbetar också Landstinget Västmanland ständigt med att förbättra verksamheten. I det arbetet diskuteras både ungdomsarbetslöshet och patientsäkerhet.

Tack igen för att du tagit dig tid att förmedla dina synpunkter.

Vänlig hälsning
Denise Norström (S)
Landstingsråd
Landstinget Västmanland

Inlämnad av Christina Ersson den 2013-02-27 09:24
Uppdaterad av Christina Ersson den 2013-02-27 09:25


Underskrifter

Det här förslaget är avslutat.

3 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Diskussioner

låst tråd

Forum Administratör

Medlem sedan: 2012-03-08 15:23

Inlagt: 2012-11-19 10:08

Forum tråd för förslag Ny lag till alla medborgare inlämnat av Pertti Parviainen.

Underskrifter

3

underskrifter

Visa alla underskrifter

Populäraste förslagen

Rehabilitering på folkhögskola

216 underskrifter

1425 kronor mer till sjuksköterskorna!

163 underskrifter

Inrätta direktbussen Skinnskatteberg-Västerås som permanent linje!

130 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Senaste förslagen

Diskriminering av äldre

1 underskrifter

Växel vid utgående samtal

1 underskrifter

Tåganslutning Hökåsen

10 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Portal levererad av