Upphandla Flocare infinity pump

Inlämnad av:

Bejjan -, 2013-06-26 22:05

Slutdatum:

2013-12-23

Hej Alla!

Jag tycker att landstinget ska upphandla flocare infinity pump från nutrcia istället för compact go pump, då flocare infinity är mycket smidigare, bättre och passar till alla sondnäringar på marknaden. Jag har själv använt/använder dessa pumpar. Så jag vet vad jag pratar om! Det är mycket snyggare och smidigare väska som hör till flocare infinity pump. Och flocare infinity klarar högre tryck i magen, tex vid förstoppning larmar compact go pump hela tiden men det gör inte flocare infinity pump. Vid kontiunerlig matning larmar compact go pump helt i onödan, men flocare infinity pump är gjort för både kontiunerligt matning och måltider. Flocare infinity pump är klart bäst så upphandla den istället! 

Bifogade filer

Flocare go bag.jpg (2 KB)

Flocare rätt.jpg (13 KB)

Svar från landstinget

Hej Bejjan

Tack för ditt förslag! Upphandling är väldigt viktigt när det gäller att hushålla med de pengar landstinget har att röra sig med. Därför har upphandlingsenheten fått hjälpa till med att ge dig ett bra svar, och de skriver så här:

”När landstinget ska köpa varor eller tjänster kallas det offentlig upphandling och regleras genom lagen om offentlig upphandling (LOU). Lagen bygger på direktiv från EU. Anledningen till att den offentliga upphandlingen regleras i lag är bland annat att myndigheter ska behandla leverantörer lika och skapa konkurrens i samhället. För att det ska fungera är upphandlingarna offentliga så att vem som helst kan läsa dem.

En leverantör ska även kunna pröva att upphandlingarna sker korrekt i domstol. Domstolen kan besluta om upphandlingen har skett korrekt eller om den ska rättas eller göras om. I vissa fall kan myndigheten behöva betala skadestånd till den leverantör som har kommit till skada. Myndigheten kan även behöva betala böter, upphandlingsskadeavgift, om den har köpt något utan att upphandla enligt LOU.

Det är viktigt att leverantörer och anbud behandlas objektivt. Landstinget får därför inte köpa något direkt av en viss leverantör utan att upphandla eller ställa krav i en upphandling så att bara en viss leverantör kan lämna anbud. ”

Som du förstår gör detta att vi tyvärr inte kan göra en riktad upphandling av den pump du önskar.

Vänlig hälsning

Denise Norström (S)

Landstingsråd

Landstinget Västmanland

Inlämnad av Christina Ersson den 2014-02-28 15:37


Underskrifter

Det här förslaget är avslutat.

Ingen har skrivit under detta förslag.

Diskussioner

låst tråd

Forum Administratör

Medlem sedan: 2012-03-08 15:23

Inlagt: 2013-07-22 13:47

Forum tråd för förslag Upphandla Flocare infinity pump inlämnat av Emelie Berglind.

Underskrifter

0

underskrifter

Populäraste förslagen

Rehabilitering på folkhögskola

216 underskrifter

1425 kronor mer till sjuksköterskorna!

163 underskrifter

Inrätta direktbussen Skinnskatteberg-Västerås som permanent linje!

130 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Senaste förslagen

Diskriminering av äldre

1 underskrifter

Växel vid utgående samtal

1 underskrifter

Tåganslutning Hökåsen

10 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Portal levererad av