Entrén Köpings sjukhus

Inlämnad av:

Yvonne Gustafsson, 2014-02-21 13:02

Slutdatum:

2014-05-22

Det skrivs mycket om vad som ska göras om vid entrén, Västerås sjukhus. Men vad händer vid Köpings sjukhus? Ett förslag på hur entréhallen vid Köpings sjukhus kan se ut har tagits fram av Sara Silverstrand, MDH, och ska ha presenterats för politikerna i november 2013.
Av detta förslag har inte jag eller någon annan sett eller hört något om. Vi har en entréhall här som är under all kritik - ingen informationsdisk som kan hjälpa besökare mm. En politiker som besökte sjukhuset tyckte det var väldig dålig service till våra medborgare och det håller alla med om som jobbar och vistas här på sjukhuset.

Det är många gånger vi som jobbar här får hjälpa förvirrade personer att hitta rätt för att entrén ser ut som den gör. Något måste göras! Låt inte detta förslag som Sara har tagit fram hamna i papperskorgen.

 

Svar från landstinget

Hej Yvonne

Tack för ditt förslag! 

Som du skriver presenterades mycket riktigt det förslag som Sara Silverstrand tog fram i sitt examensarbete för den strategiska fastighetsgruppen, där det ingår både politiker och tjänstemän, i november. Vissa åtgärder har nu genomförts, till exempel en ny entrédörr eller ”snurrkarusell” till sjukhuset. Nya skyltar har också satts upp enligt samma principer som gäller för den skyltning som finns på Västmanlans sjukhus Västerås, allt för att underlätta för patienter och besökare att orientera sig i byggnaderna.

Det pågår också ett arbete med ny lokalförsörjningsplan för Köpings sjukhus. Planen ska beskriva framtida vårdbehov på sjukhuset. I det arbetet tas bland annat hänsyn till entréer och hur patienter och besökare förväntas röra sig i lokalerna. Det förslag som Sara Silverstrand har tagit fram i sitt examensarbete kommer inte att hamna i papperskorgen, utan det finns med i arbetet med lokalförsörjningsplanen för Köpings sjukhus.

Vänlig hälsning
Denise Norström (S)
Landstingsråd
Landstinget Västmanland

Inlämnad av Christina Ersson den 2014-08-08 13:08


Underskrifter

Det här förslaget är avslutat.

12 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Diskussioner

låst tråd

Forum Administratör

Medlem sedan: 2012-03-08 15:23

Inlagt: 2014-02-24 10:20

Forum tråd för förslag Entrén Köpings sjukhus inlämnat av Yvonne Gustafsson.

Marie Johnsson

Medlem sedan: 2014-02-26 06:45

Inlagt: 2014-02-26 06:55

Ett mycket gott förslag!

Låt våra medborgare få känna sig omhändertagna på vårat sjukhus och låt personalen få vara stolta över sin arbetsplats. Att stärka personalens visade omsorg om dem som söker (och anhöriga) vård på Köpings sjukhus genom att ha ett ombud som kan vara ansiktet utåt är verkligen en God marknadsföring på flera plan.

 

//MJ

rigmor jägerhed

Medlem sedan: 2014-02-26 08:03

Inlagt: 2014-02-26 08:07

Har sett ritningen och tycker det ser väldigt fint ut. Tycker om att det är en reception i anslutning till entren vilket gör det enkelt för folk att kunna fråga om vart de ska ta vägen.

Tycker oxå att en centralkassa vore att rekomendera. Jag har tillhört Lindesbergs lasarett tidigare och de hade en väldigt välomnande entre med reception och kassa. Är även en fördel att man använder anställda för respektive yrke på rätt plats.

Rigmor

Underskrifter

12

underskrifter

Visa alla underskrifter

Populäraste förslagen

Rehabilitering på folkhögskola

216 underskrifter

1425 kronor mer till sjuksköterskorna!

163 underskrifter

Inrätta direktbussen Skinnskatteberg-Västerås som permanent linje!

130 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Senaste förslagen

Diskriminering av äldre

1 underskrifter

Växel vid utgående samtal

1 underskrifter

Tåganslutning Hökåsen

10 underskrifter

1007 underskrifter på totalt 87 förslag

Portal levererad av